Bucó Szetti Tacsi

z első magánkiadó, a Táltos Kft. 1987-től indította ezt a gyerekeknek szóló, havonta megjelenő, 32 oldalas képregény füzetekből álló sorozatot.  Az ötlet Marosi lászlóé, a kiadó vezetőjéé. A fő figurák tervezője Békesi Sándor volt. Az első néhány füzet után Verebics János vette át a rajzolást, majd rövid idő után, a sorozat végéig én készítettem (egy epizódból rajzfilmet is készítettem a Táltos megbízásából).

A képregények főfigurái állandóak voltak, a fő konfliktus a jók és a rosszak csapatának összecsapása volt, sok komikummal.

Szereplők: Bucó, a jó kiskutyák vezetője, elegáns, nyakkendős, kalapos kiskutya. a modora is úrias , nyugodt és udvarias.

Szetti a szép szetterkislány a fiúkutyusok kedvence, kedves, barátságos, igyekszik a fiúkat visszatartani a butaságoktól.

Tacsi a kisméretű lovag, aki picinységét mindig vagánykodásával ellensúlyozza, könnyen méregbe gurul, ő is Szetti, majd Micike titkos imádója.

Micike, (akinek nem jutott már hely a főcímben) elegáns kis lady, nagyon imponál neki, hogy Tacsi rajong érte.

A rosszcsontok csapata:

A Főnök, természetesen egy róka, akinek azonban minden agyafúrtsága ellenére is szinte mindig a vesztes szerepe jut. Szerinte ennek oka, hogy a csapata tagjai az átlagnál is butábbak.

K.O., a nagytermetű bulldog, csakugyan nagyon könnyen rászedhető, nagy melák, akinek csak az ereje nagy, észben csakugyan picinyke.

Patkány, fajtájára jellemzően sunyi, hízelgő, ha baj van, könnyen kereket old. Csak a szája nagy.

Umbi, a divatmániás farkas, hiú, beképzelt, nem túl okos.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield